18 ноември 2009

Сладкиш с круши и бял шоколад




Продукти:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
120мл. разтопено краве масло
1с.л. мед
250мл айран
3ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия
1к.ч. натрошен бял шоколад
1/2к.ч. смлян бял шоколад
2бр. големи круши/обелени и нарязани по дължина/
брашно или галета за овалване

Приготвяне:

Загряваме фурната до 200-220градуса.
Разбиваме яйцата със захар до побеляване.Прибавяме меда,разтопено краве масло и айран при непрекъснато бъркане.Смесваме 3ч.ч. брашно с ванилия,канела и бакпулвер.Изсипваме постепенно в яйчната смес и разбъркваме до хомогенност.Прибавяме натрошения бял шоколад.
Покриваме тавичка с хартия за печене.Изсипваме сместа и подравняваме.Овалваме всяко парченце круша във брашно или галета.Нареждаме върху сместа.Поръсваме със смления бял шоколад.
Печем в загрята фурна.Проверяваме със суха клечка за готовност.Трябва да е суха когато бучнем в сладкиша.
Оставяме да изстине и едва тогава изваждаме от тавичката.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Тавичката е с размери 25/30см.

Мъфини със шунка и кашкавал




Продукти:

1бр.яйце
1ч.ч. айран
50мл растително масло
1с.л. майонеза
1к.л. горчица
2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.л. сол
1к.ч. нарязана на кубчета шунка
1к.ч. нарязан на кубчета кашкавал
сусам за поръсване

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 180 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме яйцето,айрана,майонезата,горчицата и растителната мазнина.
В друга купа объркваме брашното,бакпулвера и солта.
Прибавяме сухите съставки към мокрите.Добавяме шунката и кашкавала.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 12бр. мини-мъфини.Вместимостта на формите е 70мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB