12 април 2009

Мъфини със кашкавал и ленено семе




Продукти:

2бр. яйца
100мл. растителна мазнина
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. нарязан кашкавал овалян във грис
1к.ч. натрошено сирене
2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сол
ленено семе за поръсване

Приготвяне:

Във купа разбъркваме последователно яйцата,растителната мазнина и
киселото мляко.Във друга купа объркваме брашното,бакпулвера и солта.Прибавяме сухите съставки към мокрите.Кашкавала се нарязва на кубчета,намокря се и се овалва в грис.Добавяме го към сместа заедно със сиренето.Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Поръсваме със ленено семе и печем в загряла предварително фурна.

Пикантно пиле с ориз и моркови




Продукти:

700-800гр. пилешки гърди без кожа
5стр. лук
1 1/2ч.ч. моркови нарязани на ленти
3к.ч. ориз
1ч.л. къри
1ч.л. джинджифил на прах
1ч.л. куркума
черен пипер
сол

Приготвяне:

Задушаваме лука и нарязаните моркови,после добавяме и пилето ,задушаваме докато си промени цвета.Доливаме с гореща вода и оставяме да ври до готовност.Запържваме ориза,слагаме обезкостеното пиле,заливаме с 9к.ч от бульона,поръсваме със сол,чер пипер,къри,джинджифил и куркума.Печем на загрята фурна.Ориза не се разбърква по време на печене,за да не се скаши ориза.

Мъфини с извара и карамелизирани ябълки



Продукти:

2бр. яйца
2ч.ч. захар
100мл. растителна мазнина
100мл. кисело мляко
1ч.ч. безсолна извара
1 1/3ч.ч брашно
3бр. ябълки/средно големи/
1ч.л. бакпулвер
11/2ч.л. канела
1/2ч.л. смлян карамфил

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме на кубчета ябълките.Във съд, изсипваме една чаена чаша захар и оставяме леко да се карамелизира.Котлона в началото трябва да е силен,но после намаляме,за да не потъмнее карамела.Сипваме ябълките при карамела и лекичко ги объркваме от време на време,докато се изпари сока, който пускат.Накрая слагаме канелата и карамфила.Оставяме да престои около половин час.Може да си приготвите тази смес и от предния ден.
Във купа разбъркваме последователно яйцата,една чаена чаша захар,изварата,растителната мазнина и киселото мляко.Отделно смесваме брашното със бакпулвера и 1/2чаена лъжичка канела.Добавяме сухата смес към мократа.Объркваме добре.Накрая изсипваме карамелизираните ябълки,объркваме добре и разпределяме в намазнените предварително форми за мъфини.Печем на загрята фурна до готовност.Забодена клечка трябва да излезе суха.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB