17 ноември 2009

Тайландска пилешка салата



Продукти:

1бр. пилешки гърди/около 300гр./
1к.ч. нарязана печена червена чушка
1с.л. джинджифил
3скл. чесън
сока от 1лимон
3с.л. сусам
1с.л. соев сос
2ч.ч. нарязано на ситно зеле
1к.ч. нарязан праз
растителна мазнина
сол




Приготвяне:

Нарязваме на много ситно пилешкото месо.Объркваме със сок от лимон,джинджифил,счукан чесън и соев сос.
Загряваме растителна мазнина и запържваме пилешкото месо и нарязаната червена чушка.Когато остане на мазнина прибавяме и сусама.Посоляваме.Оставяме още няколко минути на котлона.В чиния слагаме нарязаното зеле и разпределяме отгоре готовото пилешко месо.
Рецептата е от Nadja_sp.Може да видите оригиналната рецепта тук.Направила съм някои корекции съобразно моите предпочитания.

3 коментара:

Maria каза...

Ммм чудесна салатка Нанита, много харесвам такива салати. Поздрави и хубав ден :)

Dani каза...

Чудесна салатка и със сусамче-много вкусно.Поздрави!

Nanita каза...

Мими,Дани,благодаря ви!Салатката може да се предложи и като лека вечеря.Хубава вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB